Hundvakt och mys.

Idag har jag varit vovvevakt till Donna medans Sara jobbade.
Så har mest myst i soffan och kollat film. Gick även en runda men efter en bit tyckte jag Donna såg så ynklig ut så hon fick också åka vagnen :)

Sen kom Sara och hängde med oss efter hon slutade. Gjorde lite middag och hon joinade så jag slapp äta själv då Sebbe är på rymmen idag.
Så hon stack för typ en timme sen så har jag städat undan i köket och lite så.

Nu ligger vi på soffan och väntar på att hjärtat ska komma hem och mysa med oss :)
Och nu är snuttan hungrig så adjö och sånt.


Värdelös!

Blir så trött på mig själv alltså! Vill jag väga 120 kilo eller? Vill jag se ut som en ruskig fatmama?
Svar Nej!

Men varför gör jag inte något åt det ordentligt då?
Visst har minskat på allt skit lite och är ute lite med vagnen. Men jag hade kunnat göra fan så mycket mer! För det händer inget.

Motivationen är på noll..
Åh, att det ska vara så jävla svårt?!


Härliga sol!

Älskar att solen tittar fram mer och mer nu! Så blir en sväng med vagnen sen.

Igår så var jag och hos Anna och fikade. Pratade en massa och blev även en runda med vagnen och hennes hund Akilla.
Stannade tills typ lite innan fem sen körde jag mot Hyllinge till Familia. Gick där en sväng och hittade jätte söta kläder till Melanie på Kappahl, bland annat den på bilden. Älskar den gammelrosa färgen!
Vid halv kom Sebbe också så blev det storhandling på City gross, tycker egentligen inte att där är så billigt längre . Blöjor tillexempel är tre kronor dyrare där än på Ica och Coop, ofta liksom?
Nej så man kanske ska handla på Maxi hädanefter?

Idag så har vi bara varit hemma och myst. Har tvättat två maskiner tvätt också. Hon sover som en stock just nu, så fort hon vaknar så får vi ta oss ut i det fina vädret.
Men nu ska jag hänga tvätt.
Ajöss.




Frustrerande..

Min mjölk har börjar sina redan..
Jag har inte så det räcker till Melanie längre. Hon blir arg och inte nöjd alls!
Det är jobbigt och frustrerande att det börjar bli mindre redan nu. Jag som hade tänkt helamma länge.

Så nu får hon ersättning 1-2 gånger om dagen, hoppas det räcker med det nu ett bra tag så att min mjölk inte tar slut helt..


Igår & idag.

Igår kom Johanna hit och fes med mig och Melanie hela eftermiddagen. Drack kaffe och dog lite över att hon är ju ändå me liksom? Typ så ja ;)
Emil kom en runda och hälsade på också.

På kvällen gjorde jag och hjärtat inte ett skit typ. Vi badade Melanie i alla fall, då hon luktade mest kräk och hade Johanna-glitter i hela pannan..
Jag höll henne och Sebbe hällde vatten i håret och så på henne. Så vid ett tillfälle så råkade han skvätta rätt mycket vatten i ansiktet på henne och hon lägger av jordens asgarv. Det lätt så jäävla härligt! Värmer långt in i mitt mamma-hjärta varje gång där kommer ett leende eller liknande!

Sen gjorde vi inte så mycket mer än att mös och kollade på film.
Gick och la oss ganska tidigt, sjukt trötta och vi passade på när Melanie somnade.
Inatt sov hon fan i sju timmar i sträck! Rätt sjukt alltså, men jäävligt skönt måste jag ju säga. Nog inte många som har det så direkt.

Sen idag har Melanies farmor och Co. varit här och fikat.
Sen körde jag och handlade SJÄLV efter dom hade stuckit. Tog Hondan och basade sönder min hjärna. Bra musik och en liten liten paus hemifrån behövde jag! Även om jag älskar mina två och har inget emot att vara hemma med vår dotter, så behöver även den bästa supermamman en paus, för att ladda om! Helt enkelt.

Nej, nu har jag nog en liten pruttfia som vaknar och är hungrig här.
Godnatt!


Noll koll.

Det är mycket tider som ska passas väldigt många att träffas hit och dit.. Ibland glömmer jag till och med vilken dag det är. Så jag skaffade mig en almanacka, en personlig sådan. Lite roligare att skriva i då!
Så förhoppningsvis kan jag hålla koll på mitt liv lite bättre nu ;)
 

Skönt!

Blev en runda med Melanie i det soliga vädret, och nu sover hon gott i vagnen. Så jag har hunnit städa det mesta, har golven kvar. Men väntar med att dra igång dammsugaren tills hon har sovit färdigt.

Åh va jag vill ha vår nu! Man blir på mycket bättre humör så fort solen tittar fram :)


Tjohej.

Igår var vi på BVC. Det var läkarbesöket denna gången. Så han kände och klämde överallt på Melanie och allt verkade bra! Förutom hon har ju en favoritsida att ligga på så hon har blivit pyttelite sne i nacken så måste se till att hon ligger lika mycket åt andra hållet så det inte blir värre.
Och nu väger hon 4200 g och är 56 cm lång. Mammas stora tjej!

Efter besöket på BVC så körde vi hem till Sara och umgicks med henne hela resten av dagen typ :)
Kvällen spenderade jag sen med mina hjärtan på soffan.

Och nu ligger jag i sängen med en riktig gnällfis och har gjort sen typ sju imorse.
Får väl ta och gå upp och se om hon somnar en runda på soffan..
Sen ska jag i alla fall städa här och gå en sväng i det fina vädret tänkte jag :)

Nu ska jag fortsätta bråka med henne här..


Håret.

Ja ni skulle ju få bilder på mitt 'fina' hår, haha. 
Jag var ju då svarthårig från början, vilket jag har haft i x antal år. Och vill nu färga det i någon annan färg men för att jag ska kunna det så måste jag ljusa ner det först. Och så vill jag se hur jag ser ut i blond, just for fun liksom.
Så har färgat det blond tre gånger nu, det är inte jämnt överhuvudtaget så skulle egentligen slingat det. Men lite sent nu..
 
Efter första.
 
 
Efter andra. Och här var det verkligen katastrof!
 
 
Efter tredje. Och såhär går jag runt nu. Dock är det lite ljusare än på bilden. Det är allt annat än snyggt men det har ändå gått fort för att ha varit kolsvart. Så en blondering ska i till sen är jag nog nöjd. Sen får vi se vad jag gör med det efter det :)

Ligga på magen..

Melanie vill sällan ligga på rygg och sova, det är sidan som gäller. Men har märkt att hon sover som bäst när Sebbe har henne liggandes på mage på bröstet på honom. Så när verkens rygg, sida eller något funkar och hon är förbannad. Så har jag fan börjat lägga henne på mage, och då blir hon genast lugn och somnar nästan direkt.. Jag vet ju vad som sägs om plötsligt spädbarnsdöd. Men innan så fick bebisar inte ligga på rygg, då skulle dom ligga på mage och sova..?

Och denna unge är så jäkla nackstark så hon lyfter ju och vänder huvudet själv när hon ligger på mage så hon får ju aldrig ansiktet neråt så hon inte får luft.. Så jag tror inte man behöver vara orolig då. Visst, jag har lite extra koll på henne just när hon ligger på mage ifall att liksom.

Men tror det här med spädbarnsdöd är överdrivet.. Att det har ju liksom inte med om dom ligger på mage eller inte att göra. För varför skulle den "reglen" då ändrats helt plötsligt liksom?
Både jag och min bror sov på mage när vi var bebisar och inte fan dog vi.

Nej, så funkar inget annat så blir det magen helt enkelt!

 


Måndag.

Helgen har varit bra och framför allt lugn ! Varit en myshelg med min familj helt enkelt :)

Idag sov jag och Melanie halva dagen ungefär.. Gick inte upp från sängen förrän typ ett. Så mysigt att bara ligga där och mysa med min lilla fis och varva det med sömn när hon är mätt och belåten.

Tillslut pelade jag mig upp medan hon låg kvar och sov. Så fick ätit frukost och slängde i en maskin tvätt innan hon vaknade igen.
Sen vid fyra tiden så körde vi till Filippa och hennes busungar och drack kaffe och mös. Åh, hon är gravid med sitt tredje barn. Såå roligt! :) Så det kommer bara skilja ungefär ett halvår på Melanie och lill*n i hennes mage.
Så det ska bli kul!

Imorgon ska jag träffa Anna och det ser jag fram emot :)
Känner att jag har många bra vänner runt om mig som verkligen bryr sig. Medans jag har märkt snabbt nu sedan Melanie föddes vilka som inte gör det.. Och det är skönt för då kan jag lägga min tid och energi på dom vänner som förtjänar min tid istället!
Så, till er andra.. Adjö!

Nej, nu har jag tjötat tillräckligt och har en hungrig tjej här så.
Godnatt!


Kärlek.

Det är sjukt vad man känner starkt för sitt barn. Det är verkligen en känsla som inte riktigt går att beskriva, en känsla som jag inte har känt innan.
Älskar henne högt. Och det blir starkare och starkare för varje dag som går.

Älskade unge! <3


Fredag.

Idag har jag och Melanie varit hos Johanna hela eftermiddagen. Hon är äntligen hemma!
Så vi drack kaffe och snackade massa skit. Även kollade gamla bilder på hennes dator från förr.. Jisses, haha. Dom tiderna alltså!

Handlade lite på Ica innan jag körde hemåt.
Nu står maten i ugnen, ska prova något nytt idag. Fläskfilé med chilisås typ, och klyftpotatis till det. Mm, blir nog bra!

Grymt skönt att det är Fredag idag, helg för Hjärtat. Och denna helgen har vi sagt att vi vill spendera själva. Har haft folk på besök osv typ varje helg sen Melanie föddes. Så nu sa vi att vi måste få en helg för oss själva. Så det ska bli riktigt skönt! Bara mysa vi tre.

Tänkte ni skulle få lite bilder på mitt fina hår sen också ;)

Men nu ska jag kolla till maten.
Adjö.


Alla hjärtans dag.

Dagen alla singlar hatar och förhållandefolket älskar. Ungefär så?
Själv gör jag ingen big deal av det.. Hade hellre sett att man får en sleden bukett blommor en vanlig dag liksom.
Typ så.
 
Igår fick jag färgat mitt hår igen. Tredje omgången blondt som jag har slängt i och jag är närme ljus än svart nu i alla fall! Men måste låta det vila lite nu, håret är som gummi så..
 
Sara var här hela dagen igår så hon färgade håret på mig då, sen körde vi och käka på Donken och hälsade på där. Passade på att handla lite också, det är ju lite omständigare att handla själv nu när man har Melanie. 
Sen låg vi mest på soffan och mös resten av dagen.
 
Sebbe såg jag inte på hela dagen då han var iväg och fixade Hondan inför ombes.. Så får bli lite extra mys ikväll med min lilla familj :)
 
Nej nu orkar jag inte skriva mer då jag bara har en hand fri för har en snarkande unge på andra ;)
 

Bättre!

Melanie har varit bättre nu dessa två dagarna.. Hon skrek lite igår förmiddags men det lugnade sig ganska snabbt. Så kan nog utesluta kolik i alla fall!

I övrigt så känner jag mig allmänt sleden. Sleden mossa liksom..
Är stortsätt trött hela tiden och humöret är upp och ner. Dessa jävla hormoner, är såå trött på dom! Dom har förstört min hud också. Ser ut som en finnig tonåring och har gjort i stort sätt under hela graviditeten, så sålänge hormonerna är kvar så är finnarna det! Man känner sig så fruktansvärt ful.
Och mitt kissgula hår och att jag är blekare än allt gör inte saken bättre!

Åh! Orkar inte.


Ont i magen eller kolik?

Inatt har Melanie sovit bra men hon vaknade tidigt imorse och var väldigt gnällig.. Sen började det.
Hon har skrikit konstant nästan från nio imorse till typ två. Skrik varvat med gnäll, ljud som jag inte riktigt kände igen. Så antigen hade hon en rejäl magknip eller så är det kolik på G?
Hoppas verkligen inte att det är kolik.. Men det lär visa sig om det fortsätter såhär.

Hon stendeckade i alla fall runt två.. Efter jag gav henne sockervatten, och ja jag vet. Big nono! Men det skiter jag i för att det hjälper! Det är ju sjukt synd om henne när hon har så ont, och har man inget hemma så får det bli såna hemmakurer.

Hon har sovit sen dess, stackarn måste vara helt slut efter allt skrikande. Verkar som om att hon håller på att vakna nu i alla fall. Längesen hon åt så hon måste vara hungrig!

Jo.. Nu var det nog matdags hörs det som.


Godkväll.

Idag har jag och Melanie sovit halva dagen sen gjorde vi oss klara sen körde vi till Åstorp och träffade Anna. Har inte träffat henne sen babyshowern så det var verkligen på tiden!
Så vi fikade och pratade på om allt mellan himmel och jord.

Sen på vägen hem så körde jag inom byn och handlade hårfärg.. För alltså. Så som jag ser ut nu alltså, jag borde inte vistas bland folk! Ser ut som om att någon har kissat på mig ungefär. Mycket fint.
Får se om jag orkar färga det ikväll eller om jag tar de sen i helgen.

Sen tog jag pizza med mig hem, så det har vi precis tryckt. Så nu är jag grymt mätt och belåten :)

Nu ska vi bada pluttan som hon verkar tycka är skönt :)
Ha en bra kväll!


Ny kategori.

En katergori som man gärna hade velat slippa i sitt liv. Men men?
 
Efter då ha varit fett gravid och åt vad jag ville och kände för under hela graviditeten så resulterade det på +16 kilo på vågen.. Inte så gött men kunde också varit värre om man ska tänka så!
 
Då en del av dom kilona var ju Melanie, vätska och allt sånt som väger lite så har jag nu gått ner 10 kilo av dom 16.. Så 6 kilo kvar tills vad jag vägde när jag blev gravid. Dock var jag inte nöjd med min vikt då, så jag vill ner ytterligare lite. Så minst 10 kilo till ska bort!
 
Då man inte ska gå på diet när man ammar så får det helt enkelt bli nyttigare mat och framför allt skita i allt socker! Och röra på mig. Får inte träna än, måste få klartecken från BM på efterkontrollen först. Men ut och gå kan jag göra i alla fall. 
 
Och jag har fått min man med mig ;) Inte för att han behöver banta direkt.. Men det är ändå inte bra för kroppen med allt skräp man trycker i sig vare sig om man är fet eller skinny så.
 
Så på Måndag ska vi ta tag i det ordentligt.
HEJA MIG!

Kläder.

Kläderna jag handlade i Tisdags till pluttan :)


Tja tja.

Igår så hade jag och Melanie inget att göra och dom på jobbet har tjatat på att jag ska komma och hälsa på.
Så vi körde dit en runda så dom fick gosa lite bebis :)

Sen körde vi mot Väla och mötte upp Hjärtat där när han hade slutat.
Handlade present till Sara som fyller år idag och blev två plagg till lillan, man kan ju inte låta bli! Men blev lite större storlekar för kläderna börjar sina därefter 68 så.
Och hon låg nöjd och glad i vagnen hela Väla besöket nästan. Inga problem alls!

Sen idag har jag först varit och hälsat på Johanna som är hemma på permission.. Saknar verkligen henne så hon får se till att komma hem helt nu tycker vi!

Efter besöket hos henne så körde jag till födelsedagsgrisen och mös där resten av dagen.

Nu ligger vi i soffan och fiser och pluttan ligger i babysittern med vibration som hon har fått låna av faster. Och hon verkar tycka om den! Bra när hon har ont i magen också. Plus att det är perfekt att ha henne i den när jag gör grejer här hemma om dagarna, för då duger det inte att ligga ensam i babynestet i soffan så då kan jag bara ställa babysittern där jag är så får hon ändå vara med liksom.
Har en babygunga som vi fick av Filippa och den duger ibland också.
Perfekta 'barnvakter' när man inte alltid kan ha henne hängandes på armen.

Nu börja Chicago Fire som är jävligt bra så det kan inte missas!
Hejsvej.


Stark nacke!

Vi har en stark liten tös här.
Redan innan hon var fyra veckor så reser hon sig med hela överkroppen och kan hålla kvar en kort stund innan hon dunkar ner.

Min kämpe..

 
 

Måndag.

Det blev en lyckad kväll igår och maten räckte och alla verkade tycka om det, så det var roligt!

Dom blev inte kvar så sent så det var ganska skönt. Var rätt slut i planeten!
Så resten av kvällen spenderades i soffan.

Idag så har jag och Melanie bara myst och sovit hela dagen. Tagit igen lite sömn, sjukt skönt!
Nu ikväll så har jag färgat mitt hår.. Tänkte jag skulle experimentera lite, men resultatet blev inte så lyckat denna gången ;) Så fortsättning följer..

Godnatt!


Tröööött!

Har inte blivit så bra med sömn dessa två senaste nätterna, har haft en missnöjd tjej som vaknat ofta och tagit långt tid innan hon somnat igen.
Och som vanligt så har vi fullt upp på helgen så här finns ingen tid att lägga sig att vila inte!

Men kan börja med i Torsdags.
Var först på BVC och hon har gått upp 120 g sen sist men inte växt något på längden, så nu är hon inte långt ifrån fyra kilo. Växer så det knakar!
Och hon fokuserar blicken bra och kan följa också. Min duktiga tös :)

Men shit vad tiden går fort! Hon är fyra veckor idag.. Och var har denna tiden tagit vägen liksom?!
Men det märks att hon är mer och mer med. Vaken längre perioder och jag tror inte jollrandet är långt borta, då det ser ut som om att hon kämpar med att få fram ljud när man pratar med henne. Hoppas det kommer snart :)

Torsdagen fortsatte med att jag körde och hämtade Donna då Sara frågade om jag ville passa henne. Första gången sen jag fick Melanie men det gick bra! Donna är ju verkligen inga problem att ha, hon bara finns liksom.

Ewa-Linn kom en runda på dagen också. Första gången hon träffade Melanie så det var ett bra tag sen vi sågs. Så det var mycket trevligt med lite fika och skitsnack ;)

Sen igår så körde jag och Melanie till Sara och mös där hela dagen.
Sen på kvällen så fixade jag och hjärtat lite här hemma. Han hade äntligen satt upp spegeln och röjt undan lite skit. Och så kom några tavlor upp och lite så också.
Så snart börjar det ju likna något här!

Sen idag så har vi först varit på City gross och handlat mat. Första gången vi tar ut Melanie så, då vi har velat vara försiktiga med stora folksamlingar den första månaden. Vill ju inte min snutta ska åka på RS viruset!
Men det gick bra, hon sov igenom hela bilresan dit och hem plus hela runda på city gross. Känner mig rätt lycklig lottad faktiskt.. Så länge det kommer vara ;)

Sen nu ikväll har mina föräldrar varit här, då Sebbe fyllde år i Torsdags så sa vi att vi firar honom nu i helgen istället.
Så av mig och mina föräldrar fick han att han ska äntligen få köra Can am som han har tjatat så länge om att han vill. Så det ska vi iväg och göra sen när det blir lite varmare. Ska bli kul! :)
Så mina päron stack för en stund sen så nu ligger vi på soffan och dör ungefär. Sjukt sledna så blir nog sängen snart om hon lill-skiten tillåter det.

Sen imorgon kommer ännu mer folk hit, från Sebbes sida. Så ska laga mat, blir inbakad kassler. Har dock aldrig lagat mat till så många så får se hur det blir!
Men det ska nog gå bra :)

Puh! Lagom fullt upp. Inte konstigt man är sleden.
Så på Måndag så ska vi inte göra ett skit! Punkt slut.